Tyxo.bg counter
След като зададем цялостен режим на играчите по постове, трябва да решим и какви индивидуални тренировки да им назначим. Това, разбира се, не е задължително.
За да започнете индивидуални тренировки цъкнете върху играча и изберете training. 
Индивидуалните тренировки автоматично намаляват  времето за общи тренировки и match preparation. В какво процентно отношение може да видите в най-долния бокс вляво - workload.

Имаме три основни аспекта:

Individual Training Focus:

Можем да зададем по-слаби или по-натоварени тренировки на определен играч в насока подобряването на едно от всичките му качества или отслабването на някое от тях. Второто звучи нелогично, но да не забравяме, че всеки футболист разполага с определен потенциал. За да може да усъвършенства едни качества, трябва да жертваме други, по-маловажни.
Например на един нападател можем да му зададем heavy Individual Training Intensity за качеството shooting или пък light Individual Training Intensity за качеството tackling, за да могат другите показатели от общия schedule да се покачат.


Не забравяйте да изберете подходящ треньор, който да се занимава с индивидуалните тренировки. В зависимост от това какво качество ще се тренира изберете треньор измежду следните класификации:
Attacking - включва атрибутите от категории Ball Control, Attacking, Shooting
Defending - включва атрибутите от категории Defending и Tactics
Fitness - включва атрибутите от категории Strength и Aerobic
Goalkeeping- включва атрибутите от категории GK - Shot Stopping и GK - Handling
General -  включва атрибутите от всички категории. Това обаче има минуси поради ниската степен на специализация

В зависимост от това, доколко е развита тренировъчната ви база, по-голяма или по-малка част от различните атрибути могат да бъдат тренирани индивидуално.

New Position:

Понякога многото контузии, много равностойни играчи на един пост или просто липсата на такива налага нуждата от преквалифициране на определен играч, т.е преместването му от стандартната позиция на нова, която е съобразена с моментните му качества.
Успехът на едно такова начинание зависи от способността на един футболист да учи нови позиции (versatility - може да го намерите единствено в едитора), неговата възраст и това колко често го пускате да играе на новата позиция.
Всеки играч има една или няколко позиции, на които в различна степен е свикнал да играе.
Това можете да видите като цъкнете на играч и после отидете в раздел positions.
Според това с какъв успех може да играе на друга позиция гледайте следната последователност в полето other positions (от най-голям до най-малък): accomplished, competent, unconvincing, awkward, innefectual.
Преди да изберете нова позиция на определен футболист, разгледайте ключовите му качества и дали това е обосновано. Например един централен защитник да го преквалифицирате в бек, ако той е много бавен или пък му липсва каквато и да е подготовка в атакуващ план.

Preferred Move Training:

Много играчи имат собствен стил на игра и често правят определени действия и в атака, и в защита. Дали нападателя да стреля към вратата със сила или технично да насочи удара си? Дали защитника да се хвърли на шпагат (diving tackle) при единоборство или да стои по-често изправен (standing tackle)? В самата игра доста от футболистите имат зададени preferred moves.
Вие можете да им препоръчате да изучат нови или да спрат да изпълняват вече изучените.
Това става като цъкнете на играча, отидете на interaction - start preferred move training и изберете треньор според категорията на самия preferred move.
Нека разгледаме някои от по-интересните движения:

Defending:

Marks oponent tightly - ако сте задали вече на защитниците или дефанзивния халф това като част от тактиката, можете да засилите ефекта. В другия случай, когато сте назначили по-свободна персонална опека, а защитника по навик пази противника плътно, можете да му назначите да да започне индивидуална тренировка за премахването на този preferred move.

Dives into tackles - по принцип аз съм почитател на това качество, особено ако на играчите им липсва агресия и решителност. Тези качества няма как да се тренират, но за сметка на това ако изучите защитника да се хвърля на шпагат, това може единствено да ви донесе повече отнети и избити топки. Естествено това води до малко повече картони, но да не забравяме основната задача на защитника.


Finishing:

Може да се тренира от всички, но разглеждаме играчите в по-предни позиции.

Shoots from distance: обикновено играчите, които притежават този move, имат и добра оценка за long shots. В много ситуации обаче тези футболисти провалят атаките с егоистичен шут отдалеко. По принцип вие можете да настроите колко често да шутира от разстояние всеки играч, затова ви препоръчвам да не задавате този preferred move, а по-скоро ако имате някой футболист с този навик - тренирайте го да спре шутовете от дистанция.

Shoots with power и Places shots - аз съм привърженик на второто, особено за играчи с добър finishing. Ударът със сила може да бъде неспасяем, но по-трудно може да бъде насочена топката.
На по-стари версии на FM, най-добрите нападатели стреляха именно точно и технично, без излишна сила, и това винаги носеше много голове. В последните години обаче това качество стана от много малка значимост. 
Аз препоръчвам да оставите нападателите специално да завършват атаките както са си научени. За другите постове може да експериментирате.

Likes to round keeper - това е много ценен прийом в ситуиация един на един с вратаря. За да го преодолее обаче му е нужна известна бързина, хладнокръвие и техника. Съобразете се с това преди да назначите индивидуални тренировки.

Movement: 

Gets forward whenever possible -  изключително важно качество за полузащитниците и бековете.
Правилното включване от втора позиция винаги внася смут, а също така и носи много голове.
Малко футболисти усещат кога и как да се включат в нападението.

Moves into channels - това можете да зададете като тактическо указание на всеки играч, но за нападателите и голям плюс да си го имат оттренирано. Това в особена степен важи ако играете с много извеждащи пасове.

Tries to beat the offside trap - използвайте го само при играчи с добро движение без топка и/или добра бързина. Може доста атаки да бъдат опропастени заради засада, но веднъж ще се отскубне нападателя и ще вкара. Сами преценете според стила ви на игра.

Comes deep to get the ball - това качество е присъщо на вътрешните полузащитници, а и някои нападатели (най-ярък пример е Уейн Рууни). Много полезно, когато трудно се изнася топката от защита в полузащита или пък противника оказва сериозна преса. Важно е да има кой да се върне по-назад за да поеме тази отговорност.

Passing:

Plays through balls often - едно от важните за един плеймейкър качества. Честите и точни извеждащи пасове са в основата на всички опасности пред противниковата врата.

Dictates tempo - също основна характеристика на един плеймейкър, а защо не и на дефанзивния халф. Способността да забавяш или вдигаш темпото на игра може да компенсира много недостатъци на тактиката на целия отбор.

Technique:

Avoids using weaker foot - добре е при случаи, в които вашият футболист има силно изявен крак, но за сметка на това с другия е слаб или много слаб.

Possesses long flat bullet throw - ако разчитате на статични положения или просто искате да вкарате още едно оръжие в арсенала си, намерете изпълнител на този тип тъчове. Силно и точно хвърлена топка в наказателното поле може винаги да донесе опасност, също както при корнерите. Гледайте качеството на избраника ви за long throws.

Качества, които не се влияят от тренировки

 

Aggression 

Тази оценка може да бъде редуцирана, когато след директен червен картон на определен играч му наложите глоба (1 или 2 заплати). Това ще понижи оценката с единица

Determination
 
Тази оценка може да се повиши когато играч е изиграл слаб мач (оценка под 6.2; 6.1) и го порицаете пред отбора (issue a warning) или му наложите глоба. Това мотивира футболистите и повишава атрибута determination с единица. Не винаги този ефект се постига, но нищо не пречи да направите публична забележка. Внимавайте обаче с налагането на глоби, правете го когато наистина е заслужено.
Друг начин да повишите тази оценка е когато млад играч се учи от по-опитен. Тогава той автоматично се стреми да стигне същата оценка на determination. Затова гледайте този показател да е по-висок от страна на опитния играч, за да не се постигне обратен ефект.

Показателят за determination често пада при тежки контузии, които оставят футболиста извън терена с месеци.

Influence

Този атрибут се повишава с течение на времето и опита, който играчът трупа като игрово време. Освен това при назначаването на даден футблосит за капитан, това често води до бързо повишаване на таз оценка.0 comments:

Публикуване на коментар