Tyxo.bg counter

Много хора се чудят коя е най-добрата тактика за fm. Истината е, че няма такава. Винаги трябва да се нагаждаш според противника и най-вече спрямо самата игра.
Може би сте забелязали, че в реалният футболен свят много отбори започват да страдат, когато другите им свикнат със стила. Например Барселона миналия сезон, бяха разгадани от доста по-малки отбори, които без такава класа успяваха да ги надхитрят. Когато изпаднете в такава ситуация във вашата кариера, препоръчвам да извършите леки корекции в тактиката, просто за да изненадате с нещо, макар и минимално противника, който до болка е запознат със стила ви на игра.
При моят нов запис с Лийдс, стигнах до много неприятна ситуация. След блестящ първи сезон в Чемпиъншип и промоция, се стигна почти до битка за оцеляване във Висшата Лига. Все пак успях да взема ФА Къп и Купата на Лигата, което ми гарантира място в евротурнирите.

През третия си сезон начело на отбора, аз реших да експериментирам с тактиката, защото не исках пак да завърша в средата на таблицата.
Какво промених? Като начало върнах малко по-назад централните защитници, като им зададох по-малко преса от обикновеното. Освен това, зададох и по-малко преса на всички халфове от отборните инструкции (халфовете ми пресират по подразбиране както е зададено на целият отбор). Основният проблем от предишния сезон бяха многото положения, които допусках пред вратата си. Много вкарвах, но и много получавах. Основната причина беше прекалената преса в защита, като по този начин лесно се стигаше до пробиви през центъра, тъй като докато успеят моите играчи да отнемат топката, тя беше подавана на свободен противников играч. Беше необходимо повече търпение в защита и изчакване за грешка.

И какво се случи - коренна промяна, може би едни от най-великите мачове, които са ми се получавали.
В първенството завърших на 4 място след победа в последния кръг срещу Арсенал.




А купата на УЕФА беше спечелена повече от убедително.
Групата беше спечелена след 6 победи.

Последваха равенство като гост на ПСВ, и оттам до финала всички противници бяха победени категорично. И то без особени звезди в състава ми. 



 А ето и статистиката от финала!





Другият мач, който бих искал да споделя е гостуването на Арсенал за първенство.



Ако искате, можете сами да изпробвате тази тактика като я изтеглите от тук

0 comments:

Публикуване на коментар