Tyxo.bg counter
Всеки отбор, който иска да се развива, освен добър менджър трябва да разполага и добър щаб от треньори, скаути и физиотерапевти.

Ще разгледаме качествата, които е важно да разгледате, преди да наемете нов човек на определена длъжност.

Assistant manager

Асистент-мениджъра е най-близкия човек до вас. Той изготвя репорти за състоянието на целия отбор, както и дава ценни съвети във всеки един аспект - преди и по време на мач.
Освен това, можете да използвате асистента си и като обикновен треньор, който води част от тренивовъчния процес.

Ето и важните оценки на асистента:

Тренировъчен процес - determination, level of discipline, motivating, man management + оценка за определена тренировъчна категория. Първите са ментални атрибути, които показват менторските качества на асистента а последното повишава рейтинга (звездите) на различните тренировъчни категории, следователно по-бързото повишаване на оценките на играчите.
Пример - търсите асистент, който да повиши нивото на Fitness тренировките. Гледате първите четири показателя да са поне над 11-12 (level of discipline трябва да е поне 13-14) и търсите в раздел coaching - fitness оценката да е над 13-14.

Преценка качествата на играчите и тактически - judging player ability, judging player potential, tactical knowledge.

Първите две ви помагат при избора на стартов състав по постове - моментни способности и  потецниални способности, които следва да развивате освен на тренировки, а и в игрова обстановка.
Tactical knowledge е ценен атрибут, когато асистента вижда неща, които трябва да се променят в тактически план, а вие не ги виждате.

Fitness coach 

Фитнес треньорите развиват качествата от категории strength и aerobic. 
Важните оценки са: determination, level of discipline, motivating, man management и fitness coaching.

Goalkeeping coach

Тези треньори развиват качествата на вратарите от категории GK - Shot Stopping и GK - Handling.
Важните оценки са: determination, level of discipline, motivating, man management и goalkeepers coaching.

First team coach и coach: 

Първият тренира футболистите само от първия отбор, а втория - всички, включително резерви и юноши.

Това са хората, които помагат на един футболист да развие максимално потенциала си. Важните атрибути са същите като при асистента - determination, level of discipline, motivating, man management + оценка за определена тренировъчна категория.

Youth coach

Това са треньорите, които се занимават с юношеската формация, където се градят основните качества на бъдещите звезди.
Основните качества са working with youngsters, level of discipline, motivating, determination, man management.

Physio

Най-големия проблем на мениджъра след изграждането на силен стартов състав е да опази играчите си от контузии. Това зависи както от интензивността на натоварванията в тренировъчния процес, така и от качеството на физиотерапевта. Той се грижи за по-бързото възстановяване от една страна, и точното предвиждане колко време ще трае възстановяването, от друга. При щаб от няколко физиотерапевта, играта избира най-качествения, който да прави тези репорти.
Важните качества на един добър physio са level of discipline, motivating, determination, man management  + physiotherapy.

Scout

Скаутите са тези, които ви изпращат информация за потенциални нови попълнения, които да вдигнат нивото на отобора.
За да бъде достатъчни акуратна тази информация, те трябва да имат високи атрибути за judging player ability и judging player potential. 

 
0 comments:

Публикуване на коментар